Джумла ден 2010

Вече писах, че работя в ТранСИС БГ. Фирмата ме изпрати да я представя на Joomla Ден 2010. Събитието се проведе на 26 и 27 юни във висшето транспортно училище, град София. Като цяло съм много впечатлен от конференцията. Това беше първо подобно събитие за мен и надмина очакванията ми.



Организацията


Изключително много благодаря на Иво Апостолов за добрата организация. Ако прегледате форума на Джумла България, ще видите колко много е свършил за организирането на събитието. Залата беше супер, като добро впечатление ми направи доста бързия безжичен интернет навсякъде в залата.
На събитието имаше представители на различни фирми, които направиха много добри лекции. Аз представих нашата – TranSYS BG с кратка анотация за дейността ни, тъй като сме бронзов спонсор на Джумла Ден 2010.



Лекциите


Имаше най-разнообразни лекции, които не бяха само за Joomla. Наблягаше се на онлайн търговията и доставките на продуктите. Разгледаха се теми като SEO оптимизация и някои практики за напреднали в тази област. Както някои казаха във форума на Джумла, двете лекции на Валентин Атанасов скриха SEO конференцията в малкия му джоб.
Всички лекции се записваха с HD видео качество, които в момента биват качвани в Youtube. Презентациите бяха страхотни като скоро ще бъдат достъпни на сайта на Джумла България.



Joomla


Аз отскоро се занимавам по-сериозно с Joomla и бях малко скептичен за възможностите ѝ. На конференцията разбрах, че функционалността на тази система за управление на съдържанието е безкрайно голяма. Чрез многото компоненти и приставки може да изградите най-разнообразни сайтове без усилия. Джумла не ви ограничава в нищо. Чрез 4000 безплатни приставки и още 1000 платени, наистина можете да направите всичко.
Гледайте записите на лекциите, за да видите демонстрациите, най-вече от втория ден. Само така ще разберете за какво говоря.

Още за конференцията


Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2