Блогът ми стана на една годинка

Преди около година написах първата си публикация в блога. Колко много време мина оттогава… и колко много неща се случиха. Написах 65 публикации (включително тази) и получих 106 коментара от вас, за които много ви благодаря. На 17 май 2009 година се представих доста смотано, но постепенно започнах да пиша по-добре. Пусках ви музика, написах ви разказ, съчинявах ви поезия, давах ви снимки, търсех мъдрости за вас (които скоро ще се появят в друг формат), преведох ви една несподелена любов, публикувах клипове и филми и още много други… С мен също се случиха неизброимо много неща: приеха ме в СУ, купих си лаптоп и мишка, бях на матури, чаках и си спомнях, но и още нещо. Писах ви и за някои технологични неща, но много по-малко от очакваното.

Ето 10 неща, които може би не знаете за блога:
  1. Съвсем първата публикация е от 16 януари 2007 година преди около 3 години и половина. Отдавна нали? (Nice, huh?) Трябваше да минат повече от две години, за да започна да пиша; да мине лятото, за да реша да пиша повече; и трябваше блогът да стане на годинка, за да може това наистина да се случи.
  2. В блога си не пиша за лични неща (знам, че не вярвате).
  3. Три пъти променях дизайна коренно, а в момента също търпи развитие. Беше тесен, беше широк, сега пак е тесен. Имаше приставки, нямаше приставки, сега пак има. Беше зелен, беше черен, сега е син на капки.
  4. Както виждате има страници, подобно на Wordpress блоговете, но може би не знаете, че преди Blogger да въведат страниците сам си бях направил импровизация, която беше доста успешна.
  5. На началната страница се виждат, не 10, а само 9 публикации. И сега сигурно ще ги броите, защото не сте сигурни.
  6. За първия рожден ден на блога щях и торта да купувам и да почерпя, но го изтървах. Ще почерпя, когато МОМН ни даде голямата стипендия - за нея и за българската бюрокрация ще пиша скоро.
  7. За рожденния ден на блога щях да му подаря хостинг със собствен домейн и Wordpress инсталация. Всичко това пропадна и е свързано с номер 6.
  8. Преди няколко дни блогът ми достигна Page Rank 3.
  9. Не ми харесва дизайна му като концепция, но явно не се харесват редове по 800 пиксела ширина.
  10. Всички стихотворения в блога съм ги писал аз без чужда помощ. Представяте ли си? Аз още не мога да повярвам.

Обичам си го и той вече е част от мен. Хайде вие сте на ход!

Коментари

  1. Честит рожден ден на блога ти , Хари... Да те радва още 100 години! :) И да му подариш подарък, не може така, имало е рожден ден блогчето... Хах... Айде и весело...

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления и ти желая бъдещи успехи и интересни теми :)

    ОтговорИзтриване
  3. честито!да иляди! :))
    още много ползотворно писане, постване и много трафик разбира се :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви! И за пожеланията и за това, че ме четете.

    @Вес, аз ще му подаря, но вие няма ли да му подарите нещо... или пък на собственика му :P

    @Лита, хах мерси, със сигурност ще иляди, няма да се отказвам!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19 май, 2010 11:25

    Казвам се Снежа Честита годишнина Много радост и щастие Писах се анонимен за по лесно но аз не съм от тези които се крият зад това .Искам да ти кажа че съм израсла в вашия град Не съм родена там но имам много голям род които живеят и сега в него . Ходя често на гости и за велик ден бях Много ми хареса как е освежен града с тези градинки и цветя Как с едни обикновени теменужки само с различни разцветки е маправено така че да радва окото и дущата . Само това че има много без работа както в почти всеки град на майка България ме огорчава . аз съм от Варна При нас е по добро положението но пак всички хора са умислени и несигурни за 'светлото си бъдеще 'Колко мъка има на този свят боже. Но сега по весело нека да ти се сбъднат всички мечти и тези за които не си предполагал Амин.

    ОтговорИзтриване
  6. Снежа, благодаря ти за пожеланията. Ти ми напомняш, че щях да пиша за градинките в Пазарджик и по-специално за острова. Като е хубаво време ще отида да поснимам цветята :)

    А за мъката по света... Има я, но не се отчайвай!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит Рожден Ден,Блог-че! Дано скоро си получиш подаръците и да продължиш да се развиваш така добре!

    ОтговорИзтриване
  8. Честит Рожден ден,Блог на Хари! И да внимаваш с пиенето да не четем следваща публикация Some times I feel... :D

    ОтговорИзтриване
  9. Честито, Хари!!!!!!!!!!!!!!!Продължавай да пишеш............и ние ще те четем!

    ОтговорИзтриване
  10. Честит Рожден Ден на блога, Хари. Когато се стигне до точно тая една годинка осъзнаваш колко бързо е минало времето и как ти през всичкото време си блял и си се стремил едновременно. И вече ти е трудно да се сетиш какво е без блога. Пожелавам ти, другият май да четем за още една годинка отгоре ;)

    ОтговорИзтриване
  11. Честит рожден ден и от мен,случайно попаднах на блога ти,похвално е това което правиш,още много по толкова годинки.

    ОтговорИзтриване
  12. Честит рожден ден на блога ти, Хари. Още много години да ти служи. Много публикации и много нови и редовни читатели. За мен е удоволствие да те чета.

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря на всички за пожеланията! Ще гледам да ги сбъдна ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2