Мисъл на деня

Както може би сте забелязали под моето име от доста време стои някоя мъдрост, казана от велик човек. Ще превърна това в традиция на блога и ще слагам нова мисъл всеки ден - "Мисли на деня".  Така дори когато не съм намерил за какво да пиша, ще можете да прочетете нещо кратко, но велико и да се замислите.

Днешната мисъл е "Ние не се отказваме, защото остаряваме, а остаряваме, защото се отказваме." от Оливър Хоулмс. В оригинал : "We do not quit playing because we grow old, we grow old because we quit playing".

P.S. Можете да следите мъдростите в Туйтър с hash tag #madrosti.

Снимка: random1881.wordpress.com/2009/03/07/seek-knowledge-and-wisdom/

Коментари

  1. Един от любимите ми цитати в специален поздрав за теб :)

    „Няма личен живот, в който никой да не е проникнал. Никаква тайна не може да бъде скрита в цивилизования свят. Обществото е бал с маски, където всеки крие истинската си същност и я разкрива, криейки се.“ - Ралф Уолдо Емерсън

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Инес :) Наистина цитатът е много хубав.

    ОтговорИзтриване
  3. Never quit playing and you'll live forever е моят отговор!

    ОтговорИзтриване
  4. Това звучи като някой от коментарите на Алекси Сокачев :D:D Готина е мисълта, все едно за футбол е писана.

    ОтговорИзтриване
  5. Днешната мисъл е много хубава :), а една от моите любими мисли е: Dream as you'll live forever. Live as you'll die today...

    ОтговорИзтриване
  6. Eto moq liubim Citat:
    Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И когато станат част от живота ни, започват да се опитват да го промениат. И се сърдят, когато не правим, това което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другиа трябва да живее живота си, но всъшност никои незнае как трябва да живее своя живот.! (Уилям Шекспир )

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2