Имам си лаптоп

От няколко дни имам лаптоп, което е може би най-добрия коледен подарък за мен. Не мислех, че ще си купя лаптоп преди да започна работа, но с помощта на родителите ми и специалното участие на МОМН това стана факт още сега. Лаптопът ми е ASUS K50IJ т.е. абсолютно същият като на Стоимен. Някой ще си помисли, че сме спечелили нещо и са ни ги дали за награда.

Снимки

DSC03847 DSC03856

DSC03849DSC03859

Конфгурация

  • Pentium T4200 Dual-Core 2.0 GHz
  • RAM 4GB
  • HDD 320GB (~ 300GB  в Windows)
  • Display 15.6’’
  • DVD All-in-One
  • 4x USB 2.0 и т.н.
Този клас лаптопи вече се водят нискобюджетни, но за мен е върхът. Всичко върви бързо. Клавиатурата е добра, интерфейсът и екранът също (макар и да не е матов). Какво повече да иска човек?!

Операционна система

Както виждате първо инсталирам Linux Linpus 9.5, а след това съм с Windows 7. За съжаление не снимах и Ubuntu. Малко предистория…

Бях си приготвил Windows 7 да го инсталирам през USB, но исках да пробвам и Ubuntu.

Започнах с Linpus, която също е базирана на Gnome и ми пристигна с лаптопа. Някои неща ми харесаха, но си личеше, че не е изпипана. Опитах се да пусна интернета, но не стана (да отбележа, че съм на CityLAN и свързването става по MAC адрес).

Инсталирах Ubuntu 9.10. Определено ми хареса. Но след няколко часа ровене по форуми и писане заклинания в конзолата, за да си пусна интернета се отказах.

Най-накрая Windows 7. Първото, което ме учуди беше, че включително формата на твърдия диск, се инсталира за около 8 минути. А за Linux-а чаках около 40!! След като го пуснах след 30 секунди вече имах интернет.

За новата операционна система на Microsoft ще ви разкажа друг път…

Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2