Рекламите в блога и извън него

Да, за съжаление сложих едно малко каре с реклами от Google в блога си. Дано не дразнят много. Не, че ще печеля нещо от тях, но искам да експериментирам с Google AdSense, да се науча как се работи с тази услуга и как най-лесно се получава печалбата в България. А къде по-лесно да направя това от собствения си блог? Обещавам, че засега няма да слагам реклами в емисията на блога или в самите публикации. Постепенно ще се опитвам да намалявам дразнещите реклами свързани с увеличаване на някои органи, тъпи онлайн игри и подобни. Разбира се първо трябва да се науча как най-добре да стане това. В бъдеще се надявам, че в карето отдясно наистина ще има нещо, което ви интересува и ще кликнете, защото искате да разберете повече, а не просто за да ми дадете някой цент.

Но стига толкова за мен. Рекламите в интернет са много хубаво нещо. Не онези гадните, изскачащи, мигащи, натрапващи се и другите такива. А тези, които поддържат много безплатни интернет услуги. Тези, които дават по някой и друг лев (или много повече) на тези, които правят нещо наистина хубаво в интернет. Някои от тях дори ме интересуват и кликам върху тях, защото наистина искам да разбера повече за предлагания продукт.

Аз конкретно често гледам на рекламите от дизайнерска гледна точка: как са интегрирани със сайта на дизайна, дали са от Google, от някъде другаде или са някакви уникални, които са само за конкретния сайт. Следя няколко блога за маркетинг и, въпреки че не се занимавам с това ми е интересно как хората възприемат една или друга реклама. Как бъркат в мозъка на хората (особено на децата и особено по телевизията и особено в САЩ). Има още доста да се каже по темата, но може би по-нататък.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2