Климента и zymic.com

В момента правя сайт на IОУ "Св. Климент Охридски", гр. Пазарджик. И аз съм учил там. Може да се каже, че това е най-доброто училище до 8 клас в Пазарджик (или поне беше). Сайта е малък и прост (HTML, CSS, JavaScript), но проблема е, че целта, която се опитвам да постигна е бъдещия модератор на сайта да може да редактира съдържанието на страниците, без да разбира особено много от HTML. Друг проблем е безплатния хостинг - ограничено пространство, липса на PHP, mySQL, ограничениe за размера на файловете и др.

Но сега открих най-добрия безплатен хостинг. Да, най-добрия - 5000 мегабайта пространство, 50 000 мегабайта трафик, сравнително добър контрол панел, PHP 5.1.*, mySQL, неограничен брой сайтове към един акаунт. За без пари е повече от добре.
И се замислих след като разполагам с PHP на безплатен хостинг, защо да не си улесня работата и да инсталирам Joomla (CMS - система за управление на съдържанието). Ще трябва да разуча въпроса и да зарежа повечето от свършената работа досега, но предполагам пак ще си спестя време и нерви. Досега генерирах HTML, чрез JavaScript, който взимаше текста, снимките и линковете от XML файлове - доста трудоемка и некачествена работа. Най-малко търсачките няма да обходят генериранато съдържание, а само менюто и приставките отдясно.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2