"Светлинни явления" или първият ми истински сайт

Както обещах, представям ви сайта, който създадохме за ученическото състезание Физиката в моите очи".

Първо няколко думи за състезанието. Организира се от 2003 година от МОН със съдействието на Съюза на физиците в България. Провежда се на два етапа. При първият се създава сайт на коя да е физична тема /може да се повтарят от минали години/. Състезателят или екипът се регистррат в сайта на състезанието със свой ръководител на проекта. Комисия оценява проектите и публикува най-добрите. На втория етап избраните финалисти отиват на присъствен кръг във Варна, където представят своите сайтове и се избират финалистите. Успоредно с този конкурс организаторите провеждат и още един - "Ловци на небесни съкровища", който пък е за астрономия.

Нашият сайт тази година е свързан с оптиката и светлинните явления. Учителката ни по физика разработи съдържанието на сайта сама почти на 100%. А на нас остана работата да изработим сайта, което не беше лесно, като се има предвид, че сме начинаещи. Започнахме средата на ноември и завършихме началото на февруари и като се има предвид с колко още неща се бяхме захванали тогава това си е истинско постижение.

Аз израбтих html страниците заедно със css и javascript. Стоимен направи началната флаш глава и главното меню, както и множеството флаш анимации /около 20/, с които е обогатен сайта ни, както може би ще забележите. Станислав създаде няколко 3D анимации, с които илюстрираме сложните явления като интерференция и дифракция. За съжаление успяхме да представим само няколко от тях, за да е възможно бързото зареждане на страниците.
Надявам се нашият скромен проект да ви хареса, а по-нататък да направя нещо по-добро на php например :) . А, за малко да забравя. Адресът на сайта е mgpz.hit.bg. Лесно се помни, нали?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2