Представяне

Първо да се представя, казвам се Харалан Добрев. От Пазарджик съм, уча в МГ "К.Величков".
А ето и малко IT история:
В момента съм на седемнайсет (почти на осемнайсет) години. В осми клас започнах първото си истинско програмиране (на Pascal за съжаление). Учителя ми по информатика ме ориентира към уеб дизайна - html и css. На следващата година усилено започнах да се занимавам с алгоритмично програмиране на C (а в редовните часове по информатика и C++) в училище и извън него. Дори ходехме на състезания по информатика, макар да не направихме нищо (както се очакваше), за малко да се класирам на националния кръг на олимпиадата по информатика 2007 г.
Тази учебна година 2008/2009 аз, заедно със Стоимен Стоименов и Станислав Вълов от моя клас, начело с г-жа Боряна Стефанова /учителката ни по физика/, направихме сайт, с който наскоро спечелихме конкурса за физичен уеб сайт във Варна "Физиката в моите очи". Нашия сайт е на тема Светлинни явления, но за него ще пиша по-късно.
Само преди седмица започнах да уча усилено php (всъщност започвам за втори път). Надявам се да имам полза от това, защото вярвам, че силата на мрежата е в уеб програмирането и тепърва ще се разкрива.
Ами това е за начало, надявам се все повече да се опознаваме, ще се опитам да пиша в блога доколкото ми е възможно по-често.
btw: Въпреки, че чета няколко десетки блога, писането в блог ми се струва много странно и непознато нещо.


Началото е поставено, така че: "Hello World!" , както се казва.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Петя Дубарова

Червен пръстен - Blog Challenge 2